22 - 24 вересня, 2020
ЯК ДІСТАТИСЯ Замовити запрошення English Facebook

Новини

Заморожені фрукти та овочі можуть бути кориснішими за свіжі

Про це йдеться в матеріалі CNN.

Вчений, який працює в галузі кулінарії, а також автор книги «Інгредієнти: Хімія й алхімія гастрономічної творчості» Алі Бузарі стверджує, що заморожені овочі та фрукти – хороша альтернатива свіжим.

За словами Мері Енн Ліла, директора Інституту здоров’я рослин в Університеті штату Північна Кароліна, замороження — найкращий спосіб зберегти корисні рослинні сполуки та вітаміни.

Заморожені продукти — особливо корисний вибір, якщо ви не збираєтеся їсти фрукти та овочі протягом дня або двох, пояснив Джин Лестер, фізіолог рослин і керівник національної програми Міністерства сільського господарства США.

За його словами, фрукти «комерційно збираються на піку зрілості, а потім швидко заморожуються у рідкому азоті», що допомагає зберегти поживні речовини.

Овочі, призначені для комерційного заморожування, також збирають на піку зрілості, але на відміну від фруктів, перед заморожуванням їх бланшують.

За матеріалами сайту Громадського Телебачення - https://hromadske.ua

12.08.2019